Telve miktarının ayarlanmasında dikkatli olmak gerekir. Az ya da çok olması şekil oluşmamasına neden olur. Kahvenin içilmesi sırasında aynı yönü kullanmak gerekir. Fincan dibinde bırakılacak telvenin miktarını ve sıvılık oranını iyi ayarlamak gerekir. Dipte kalan telve sallanmamalıdır. Tabak fincanın üstüne kapatıldıktan sonra dilek tutulur ve bir defada ters çevrilir. Fincanın dibi soğumadan kesinlikle açılmaz. Soğuma gerçekleştikten sonra önce fincana daha sonra da tabağa bakılır.

 

Fal bakma işi bittikten sonra fincanı ters çevirmemek ya da tekrar kapatmamak gerekir, zira böyle bir durumda bakılan fal bozulmuş olur. O gün için aynı fincan ikinci bir fal bakmada kullanılmaz. Fincana ve tabağa bakılmasında görüntüyü dört eşit parçaya bölerek soldan sağa doğru bir yön izlenir. Bakılacak fincanı ya da tabağı ortadan enlemesine bir çizgi ile gözünüzle işaretliy-erek kesin, daha sonra yine gözünüzle işaretleyerek boylamasına kesin böylece dört eşit parçaya bölünmüş olacaktır. Üst noktayı saatin 12’si olarak kabul edebilirsiniz ve 3- 6 ve 9 diyerek tekrar 12’ye gelebilirsiniz.

 

Şekiller enlemesine çizginin üst tarafında iyiliğe kuvvetli belirtilere alt tarafında ise kötülüğe ancak kuvvetsiz belirtilere yorumlanır. Şekiller boylamasına çizginin sağ tarafında bulunmaları iyiliği sol tarafında bulunmaları kötülüğe yorumlanır. Şekiller ilk önce birbirinden ayn olarak, daha sonra da birbirleriyle ilişki kurarak yorumlanırlar. Tabağa bakıldığında tabakta telve kalmaması gerekir. Eğer tabağa bakıldığında kahve tanılarsa o fal bozulmuş olur.

 

Fal yorumlayacak kişinin hayalde canlandırma yeteneğinin iyice gelişmiş olması gerektiğine ve sembolleri sağlıklı tanımlama becerisine sahip olması gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir