Ak büyü iyilik amaçlı yapılan büyülerdir ve haram değildir. Bir çok İslam Alimi’de ak büyü ile ilgilenmişlerdir. Mesela şifa için Nisan’da biriktirilen yağmur suyuna 41 Yâsin okunur ve o su hastaya içirilir yada bir bardak suya 7 Felak ve 7 Nas Suresi okurun bu su hastaya içirilir. Vermiş olduğum bu örneklerde de olduğu gibi burada bir kasıt veya kötü bir amaç yoktur.  Bu örneklerde bir çeşit ak büyüdür. Bu duruma Peygamerimiz Hz. Muhammed (sav) döneminde yaşanmış şöyle bir örenkte verebilirim.

 

Hz. Âişe’den rivayet edildiğine göre; Nebî sallallahu aleyhi ve sellem, aile fertlerinden biri hastalanınca, sağ eliyle hastayı sıvazlar ve şöyle dua buyururdu:

“Bütün insanların rabbı olan Allahım! Bunun ıstırabını giderip, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin şifandan başka şifa yoktur. Buna, hiçbir hastalık izi bırakmayacak şekilde şifa ihsan et!”

 

Yine Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, (talebesi) Sâbit’e Allah ona rahmet etsin Sana, Hz. Peygamber’in hastaya okuduğu duayı okuyayım mı? diye sordu.

Sâbit de: Oku!. dedi. Bunun üzerine Enes (ra) şu duayı okudu:

“Ey insanların, ıstırabları gideren Rabbi, Allahım! Senden başka şifa verecek yoktur. Buna, hiçbir iz bırakmayacak şekilde şifa ver; Şifa veren ancak sensin.”

 

İbn-i Ömer (ra) 4 Abdullah’dan biridir ve Peygamberimizin övdüğü bir sahabedir. İbn-i Ömer (ra) sahih hadislere ve rivayetlere göre yanındakilere bir dua öğretir ve ‘’Bu duayı, gece uykusunda korkan çocuklara ve yaşlı hastalara yazıp asın.’’ Demiştir.

 

Yüce Allah’ın Resulü, Peygamber Efendimiz, haram olsa hastalara dua okur muydu? Veya İbn-i Ömer (ra) bu duayı yazıp çocuklara yaşlı hastalara asın der miydi? Onun içinse iyi bir maksat için dua okunup, ayet yazılabilir. Önemli olan bu duaların Arapça okunup, yazılmasıdır. Aksi halde İbranice veya Süryanice gibi lisanlarla yazılır yada okurursa İslam dini açısından sakıncalıdır. Yukarıda verdiğim örnek gibi durumlar ak büyüdür ve helaldir. Kötülük amaçlı yapılan büyülere ise kara büyü denir ve amaç kötü olduğu için haramdır.

 

Örneğin; Hap gibi, bilindiği üzere 2 çeşit hap vardır. Birisi Asprin gibi haplardır ve hastaya şifa verir. Diğeri ise Extacy gibi uyuşturucu haplardır ve insanı ölüme götürür. İşte ak büyü ile kara büyü arasındaki farkta Asprin’le Extacy arasındaki fark gibidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir